Enkelt är vackert

”I begränsningen visar sig mästaren”. Så sa en av mina lärare när jag läste medie- och kommunikation i Lund för många år sedan. Han menade givetvis att man inte skulle skriva så mycket, utan få allt sagt genom att välja rätt ord. Det har jag tänkt på många gånger genom åren när jag har jobbat med att skriva texter. Men visst kan man även tillämpa det sättet att tänka i inredningen. En vacker sak kan försvinna i mängden och en fin enkel grej kan säga mer än tusen ord. För många som har ett liv med mycket stress, så kan det kännas vilsamt att gå in i ett rum som är avskalat och inte belamrat med saker. På jobbet blir det lättare att fokusera och du får mer arbetsro i en miljö som inte ger så många intryck. Och så kommer mitt praktiska jag fram – det blir lättare att städa.

Bilden ovan kommer från Stiltje, ett företag som har så vackra golv, klinker, kakel och väggfärger att det ofta inte behövs så mycket mer i inredningen.

Bilden nedan visar ett vardagsrum med härligt ljusinsläpp i taket och en matta och en tavla som enda färg, vilket gör att rummet känns lugnt och harmoniskt. Foto: Ewout Huibers

portadahome11-01

5 reaktioner till “Enkelt är vackert

 1. Jag har alltid gillat avskalat. Har faktiskt fått kommentarer som att det inte är hemtrevligt för det inte finns en massa prylar, textiler och annat. Men jag gillar inte prylar på det viset. Nu säljer vi ju allt, för att permanent flytta in i en husbil, så är tacksam att jag inte har så mkt prylar 🙂 När vi hade en stylist här inför försäljning och fotografering av lägenheten fick hon öka antal prylar i hemmet. Inte den vanligaste sysslan för en stylist tänker jag.

  Gilla

  1. Haha, nej den stylisten var nog van vid att först få rensa ut en hel del. Låter jätteskönt tycker jag att byta till ett liv i husbil. Ser fram emot att läsa mer om det på din blogg.

   Gilla

 2. Verkligen rätt! Jag gillar detaljer men tycker att ett hem kan vara avskalat med detaljer också. Jag försöker dock minimera prylarna, eller i alla fall hitta bra ställen att ha dem på. Efter vårt bröllop fick vi oerhört många fina saker, och jag är en riktig sucker för ljusstakar (och det är ju så mysigt att ha dem tända den här tiden på året dessutom). Bara en har ”platsen” – som avlastningsbord, hyllor etc. så tycker jag att även det blir bra!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s