Tillbaka till 70-talet

En av alla trender just nu är att 70-talet är på väg tillbaka, både när det gäller mode och inredning. Jag som gillar retro (i lagom mängd) tycker ju att detta är riktigt roligt. Jag är uppvuxen på 70-talet med gillestuga, manchester, locktång och träskor, så för mig är det en slags hatkärlek. Jag trivs bäst när man blandar gammalt och nytt i inredningen och mycket av 70-talets design finns dessutom som nyproducerat i lite modernare färger. Det gör att inredningen blir rolig och intressant utan att kännas som ett museum.

Ett av de mest populära jeansmärkena på 70-talet var Gul & Blå. Bilden här ovan är från deras katalog från 1977, alltså för 40 år sedan (foto av Torbjörn Calvero). För att ha lite kul bestämde jag mig för att använda denna bild som inspiration till ett inredningskollage.

Tillbaka till 70-talet

Soffan kommer från Sweef, Bumling-lamporna tillverkas av Ateljé Lyktan, de söta figurerna Bumble och Bimble kommer från Hoptimist, kuddar från Mimou och Mio, pläden Mira kommer från Mrs Humble, mugg i mönstret Oiva/Ruutu-Unikko från finska Marimekko, David Bowie skivomslag som poster och slutligen fåtöljen Melby från Beliani.

En reaktion till “Tillbaka till 70-talet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s