Inred för ditt välbefinnande

Tycker du om gröna skogar, fågelkvitter, blomdoft och varm sand mellan tårna? Stressen rinner av dig och du känner hur naturen ger dig ny kraft. Tänk om man kunde ta med sig den känslan hem.  Det kan man faktiskt – nästan i alla fall. Genom att inreda medvetet, kan du skapa ett hem för ditt välbefinnande. Ett sätt att tänka är att man ska försöka få med naturens olika element: trä, sten, vatten, jord och eld. Använd mycket växter, som även ger bra luft. I stället för vatten kan man använda speglar och glas. Eld får du i form av lyktor, lampor och kanske en röd detalj. Stenskivor är vackert, men du kan också dekorera med fina stenar som du hittat ute. Inredningsstilar som jag ofta hämtar inspiration från är Wabi Sabi och Feng Shui.

Här har jag gjort ett litet kollage med produkter man kan använda. Floalt är en smart ljuspanel från Ikea, som du kan styra med en fjärrkontroll och reglera ljusets temperatur så att du kan få dagsljuskänsla och även ett varmare skymningsljus. Den alldeles underbara fågellampan heter Voilère och kommer från Challières. Papillion fåtölj är ju numera en klassiker klädd i skinn från Ox Denmarq. Fototapeten heter Förtrollad skog och säljs på Happywall.se. Bykiki bänk tillverkas i återvunnet trä av OR Design. Ullpläden kommer från Ekotextil och glasvaserna från ELDgarden.

Inred för ditt välbefinnande

8 reaktioner till “Inred för ditt välbefinnande

  1. Något som är min favorit är vackra träskålar !!Olika storlekar och träslag. Skira gröna gardiner som ger mycket ljusinsläpp. Sandfärgad soffa/ fåtölj . Grön/grå/guldig tapet med diskreta fjärilar .Moss-grön matta, varmröda värmeljus.
    Har äntligen nu mitt dröm-vardagsrum !

    Gillad av 1 person

  2. Wow, vilket intressant inlägg 🙂 Jag älskar harmoni i mitt hem, gärna ett lugn. Inte helt kritvitt, men samtidigt ljust. Mycket grönt, och gärna lite moderna art deco-inspirerade möbler.

    Gillad av 1 person

Lämna en kommentar